Hjelp
1. Spillet jeg vil spille, virker ikke, eller det fungerer ikke som det skal. Hvordan kan jeg fikse dette?

Det finnes mange løsninger på dette problemet. Les de neste avsnittene nøye for å finne ut hva problemet kan skyldes. Programvaren er kanskje ikke oppdatert. For å kunne spille nettspill trenger du den nyeste versjonen av følgende (gratis) programvare: Java, Shockwave og Flash. Sjekk om du har de nødvendige plugin-modulene og siste versjon av dem. Hvis ikke, må du installere og oppdatere programvaren.

Adobe Flash Adobe Shockwave Sun Java

Nettleseren din støtter kanskje ikke dette spillet. Dessverre er det ikke alle nettlesere som støtter spillene våre. Noen spill fungerer bare når de spilles i Internet Explorer. Hvis du bruker en annen nettleser, og spillet ikke fungerer, bør du prøve å åpne det i IE. Enkelte andre spill fungerer bedre når du spiller dem i Firefox, som du kan laste ned gratis på GetFirefox.com.

Internett-forbindelsen din kan være treg. Noen spill trenger litt tid for å lastes inn, og når forbindelsen er treg, tar det bare litt lenger tid. Noen spill er koblet til nettstedet til utvikleren/utviklerne, og hvis det foregår vedlikehold eller er problemer på dette nettstedet, kan det også hende at spillet ikke fungerer skikkelig. Vanligvis vil spillet fungere helt fint igjen dagen etter.

Innstillingene for brannmuren kan være for strenge. På noen datamaskiner er brannmuren innstilt slik at informasjonskapsler (cookies) er forbudt. De fleste av våre spill vil imidlertid lagre en informasjonskapsel, som er en liten tekstfil, på datamaskinen din. Hvis det ikke er et problem for deg, bør du vurdere å endre personverninnstillingene til å tillate informasjonskapsler.

2. Hvordan kan jeg gjøre Gratisspill.no til min startside?

Hvis du vil ha Gratisspill.no som startside, finnes det flere måter å gjøre det på. Den enkleste måten er å endre innstillingene i nettleseren. Gå til 'Verktøy' på menylinjen og velg 'Alternativer'. Skriv inn http://www.gratisspill.no i feltet for startside. Den nøyaktige plasseringen av dette feltet kan variere fra nettleser til nettleser, men du finner det nok. Husk å klikke 'OK'. Hvis du bruker en annens datamaskin, må du først be om tillatelse.

3. Det er noen kinesiske og koreanske spill på nettstedet. Kan dere ikke forandre på det?

Vi er klare over at de fleste av gjestene våre ikke forstår kinesisk eller koreansk, men når det gjelder å velge spillene til nettstedet foretrekker vi å satse på kvalitet i stedet for på språk. Selvsagt vil vi gjerne tilby bare engelske spill, men det finnes så altfor få. De fleste spill blir programmert i Kina eller Korea. Det er grunnen til at vi tilbyr en blanding av engelske og asiatiske spill.

4. Hvordan kan jeg skru ned lyden på et spill, eller slå den av?

I noen spill kan du regulere lyden på 'Options'-menyen (Innstillinger). I noen spill kan du bare velge å slå av lyden og lydeffektene, men dessverre er dette valget ikke tilgjengelig i de fleste spill. Det eneste du kan gjøre, er å skru av høyttalerne hvis lyden plager deg. Vi beklager dette.

5. Jeg fant et kult spill på et annet nettsted, men det er ennå ikke lagt ut på dette nettstedet. Kan jeg legge dette spillet på nettstedet deres?

Takk for at du tenker på dette. Dessverre kan du ikke legge til spill på nettstedet vårt. Det finnes regler om opphavsrett som vi må respektere. Men vi setter stor pris på om du forteller oss om dette spillet. Fyll ut kontaktskjemaet og lim inn URL-adressen i meldingsteksten. Da kan vi undersøke spillet og gi deg beskjed så snart vi kan om vi kan legge ut dette spillet på Gratisspill.no.